Børn med gave

Børnefødselsdag for klassen? Sådan bliver det en succes

Børnefødselsdage er noget, som alle børn ser frem til. Det er en chance for dem til at socialisere med deres klassekammerater og til at vise deres nye værelse og legetøj frem, og selvfølgelig er det en mulighed for at spise kage, boller og is. Men hvad mange forældre ikke er klar over, er, at disse fester kan være et sandt mareridt at arrangere. Ikke alene skal de jonglere med mad og drikke, samt aktiviteter – de skal også håndtere en stor flok af glade og vilde børn. Derfor kan det være en god idé at finde inspiration og idéer til, hvordan man kan holde børnene optaget af forskellige lege og aktiviteter, så det ikke ender ud i komplet kaos, med stressede og trætte forældre til følge. I denne artikel får du derfor et par gode råd du kan bruge.

Læg en plan for dagen og meld ud i forvejen

Når du skal holde fødselsdag for dit barn, hvor hele klassen er inviteret, så det en god idé at gøre det så nemt for sig selv om muligt. Derfor bør du lægge en plan for hvordan dagen skal forløbe og sørge for at melde det ud til forældrene, til de børn som skal komme. Ved at have en fast plan og børn som ved hvad der skal ske, er der mindre chance for at hele dagen ender med børn høje på sukker og i rent kaos.

Start med sunde snacks

Inden i går over til de sukkerholdig snacks, som for eksempel kage og slik, så start med et udvalg af sunde snacks, mens dit barn åbner sine gaver. Et glas koldt æble- eller appelsinjuice, samt nogle agurke- og gulerodspinde, samt nogle friskbagte boller.

Planlæg aktiviteter der kan brænder sukkeret af

Efter børnene har fået slik og kage, så have en eller flere aktiviteter, der kan være med til at brænde sukkeret af igen. Planlæg en skattejagt, eller forhindringsløb eller andet, hvor børnene skal være aktive. Ballondans er også en sjov aktivitet, hvor børnene kan bruge deres energi.

Skal dit barn til fødselsdag?

Hvis dit barn er den, der er inviteret til fødselsdag, så sørg for at forbered dem på hvad der skal ske, sådan se de mentalt er klar til dagen. Husk at købe en gave til fødselaren. Mangel du gaveidéer? Klik her og få inspiration til gaver til børn, eller brug din kreativitet sammen med dit barn, så i give fødselaren en helt speciel gave, som de vil blive glade for.

Scroll to Top